Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 6. október 2024Meniny má Natália
< sekcia SEKCIA: Zdravie

ÚVZ upozorňuje na nevyhovujúce silikónové košíčky na pečenie

Ilustračné foto. Foto: TASR

Upozorňuje, že podľa vykonaných skúšok výrobok nespĺňa požiadavky nariadenia Európskeho parlamentu a Rady o materiáloch a predmetoch určených na kontakt s potravinami.

Bratislava 27. októbra (TASR) - Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR upozorňuje na nevyhovujúci výrobok - toro baking silikónové košíčky na muffiny. Majú zvýšený obsah prchavých látok. Výrobok bol odobratý v obchodnej sieti. Úrad ho pridal do Rýchleho výstražného systému pre potraviny a krmivá (RASFF). TASR o tom informovali z komunikačného odboru ÚVZ SR.

"Úrady verejného zdravotníctva prijímajú opatrenia na stiahnutie tohto výrobku z trhu v SR (...). Keďže sa uvedený výrobok môže nachádzať na trhu v SR, odporúčame spotrebiteľom, aby tento výrobok nekupovali, už zakúpený výrobok nepoužívali a prípadne ho vrátili späť do miesta predaja," spresnil úrad.

Upozorňuje, že podľa vykonaných skúšok výrobok nespĺňa požiadavky nariadenia Európskeho parlamentu a Rady o materiáloch a predmetoch určených na kontakt s potravinami a výnosu Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR a Ministerstva zdravotníctva SR.