Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 8. september 2024Meniny má Miriama
< sekcia SEKCIA: Zdravie

V okrese Zvolen sa v minulom týždni počet respiračných ochorení zvýšil

Ilustračná snímka. Foto: TASR

V okrese Detva sa v 28. týždni zvýšil počet prípadov akútnych respiračných ochorení o osem percent.

Zvolen 18. júla (TASR) - V okrese Zvolen sa v 28. týždni tohto roka zvýšil počet prípadov akútnych respiračných ochorení (ARO) o 29 percent. Ochorenia hlásilo 40 percent lekárov pre deti a dorast a 30 percent lekárov pre dospelých. O epidemickej situácii informuje Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) vo Zvolene na svojej oficiálnej webstránke.

Celkovo lekári hlásili 282 akútnych respiračných ochorení. Z toho chrípke podobné ochorenia boli v 28. kalendárnom týždni tohto roka tri. "Je to jedno percento z počtu všetkých ARO," objasňuje RÚVZ. Priebeh ochorení nebol u pacientov komplikovaný. Najvyššiu chorobnosť na ARO hlásili lekári vo vekovej skupine 20- až 59-ročných. V minulom kalendárnom týždni vo Zvolenskom okrese prípad ochorenia COVID-19 neevidovali.

V okrese Detva sa v 28. týždni zvýšil počet prípadov akútnych respiračných ochorení o osem percent. Ochorenia hlásilo 40 percent lekárov pre deti a dorast a 13 percent lekárov pre dospelých. Celkovo hlásili 62 akútnych respiračných ochorení. Chrípke podobné ochorenia nehlásili. Priebeh ochorení u ľudí komplikovaný nebol. Najvyššiu chorobnosť na ARO hlásili lekári vo vekovej skupine detí do piatich rokov. V okrese neevidovali prípad ochorenia COVID-19.