Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 6. október 2024Meniny má Natália
< sekcia SEKCIA: Zdravie

V Trnavskom kraji je na ARO naďalej najviac chorých v okrese D. Streda

Ilustračné foto. Foto: TASR - Oliver Ondráš

Najviac chorých zaznamenali v kategórii detí do päť rokov, pre zvýšený počet ochorení bola zatvorená jedna materská škola v okrese Galanta a jedna v okrese Piešťany.

Trnava 31. októbra (TASR) - V týždni od 23. októbra vzrástol v Trnavskom kraji počet akútnych respiračných ochorení (ARO) vrátane COVID-19 i počet chrípkových ochorení o rovnakú hodnotu 3,4 percenta. ARO bolo zaznamenaných 5345 prípadov a chrípok 742. Najviac chorých bolo v okrese Dunajská Streda. Informoval o tom riaditeľ Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Trnave Tomáš Hauko.

"Chorobnosť pri ARO predstavuje 1920 na 100.000 obyvateľov, pri chrípke podobných ochoreniach 284 na 100.000 obyvateľov," uviedol.

Najviac chorých zaznamenali v kategórii detí do päť rokov, pre zvýšený počet ochorení bola zatvorená jedna materská škola v okrese Galanta a jedna v okrese Piešťany. "Z celkového počtu ARO bol u troch percent prípadov hlásený komplikovaný priebeh, najčastejšie zápalom stredného ucha a prínosových dutín," doplnil Hauko.