Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 5. október 2024Meniny má Viera
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Vyhlásili súťaž na výstavbu detenčného ústavu Kremnica

Ilustračná snímka. Foto: TASR - František Iván

Navrhovaná stavba detenčného ústavu je v blízkosti psychiatrickej nemocnice Prof. Matulaya v Kremnici. Má mať kapacitu 75 lôžok.

Bratislava 21. novembra (TASR) - Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR vyhlásilo súťaž na výstavbu detenčného ústavu v Kremnici. Predpokladaná hodnota zákazky je vyše 27 miliónov eur. Financovať sa má z prostriedkov plánu obnovy. Vyplýva to z oznámenia zverejnenom vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO).

"Predmetom zákazky je vypracovanie realizačnej projektovej dokumentácie a na základe nej výstavba Detenčného ústavu v Kremnici. Zariadenie bude slúžiť ako zariadenie na výkon ochranného opatrenia Detencia pre páchateľov s potrebou osobitného liečebného režimu," priblížil rezort v oznámení.

Navrhovaná stavba detenčného ústavu je v blízkosti psychiatrickej nemocnice Prof. Matulaya v Kremnici. Má mať kapacitu 75 lôžok. "Predpokladaný počet zdravotného personálu je 90 osôb pracujúcich na štvorzmennej prevádzke," doplnilo MZ.

Prvý detenčný ústav na Slovensku otvorilo MZ koncom minulého roka v Hronovciach v okrese Levice. Spolu s plánovaným zariadením v Kremnici majú poskytovať starostlivosť pacientom s duševnými chorobami, ktorým súd nariadil umiestnenie do detenčného ústavu.