Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 6. október 2024Meniny má Natália
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Výučbu budú môcť študenti LF UK absolvovať aj v Nemocnici Bory

Na snímke budova Nemocnice Bory. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Od akademického roka 2023/2024 budú mať študenti a študentky možnosť pregraduálnej výučby, ako aj špecializačného vzdelávania na ôsmich pracoviskách Nemocnice Bory.

Bratislava 31. októbra (TASR) - Študenti Lekárskej fakulty Univerzity Komenského (LF UK) v Bratislave budú môcť absolvovať časť praktickej výučby aj v Nemocnici Bory. Vyplýva to zo zmluvy, ktorú v pondelok (30. 10.) podpísali zástupcovia univerzity a nemocnice. Spolupráca podľa UK odbremení maximálne vyťažené klinické pracoviská Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB).

"Od akademického roka 2023/2024 budú mať študenti a študentky možnosť pregraduálnej výučby, ako aj špecializačného vzdelávania na ôsmich pracoviskách Nemocnice Bory. Preferenčne ide o pracoviská nukleárnej medicíny, urgentnej medicíny, chirurgie, neurochirurgie, gynekológie a pôrodníctva, urológie, hematológie a transfuziológie a otorinolaryngológie," priblížila univerzita v stanovisku.

Za pedagogickú činnosť budú v prvej fáze zodpovedať najmä lekári, ktorí predtým pracovali v UNB a mali zmluvy s LF UK na výučbu študujúcich. "Do budúcnosti obe strany počítajú s rozširovaním výučbových kapacít podľa toho, ako budú postupne pribúdať ďalšie plánované pracoviská v Nemocnici Bory," dodala UK.