Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 15. september 2024Meniny má Jolana
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Zázrak z Vysokých Tatier. Poznáte účinky kypriny úzkolistej

Kyprina úzkolistá ako podpora ženského zdravia Foto: neoglucan

Rastlina spod Tatier známa svojimi ružovými kvetmi sa už od dávna využívala v ľudovom liečiteľstve. Extrakt z kypriny úzkolistej zvyšuje odolnosť organizmu voči stresu a má pozitívny vplyv aj na imunitu.

Bratislava 3. septembra (OTS) - Štúdie tiež ukazujú, že je ideálnym pomocníkom pre ženy – má anti-aging efekt, zmierňuje príznaky menopauzy, pozitívne pôsobí na syndróm polycystických vaječníkov či akútnu cystitídu.

Ako spoznáte kyprinu úzkolistú?
Kyprina úzkolistá na Slovensku nabrala na svojej popularite po roku 2004, kedy kalamita zničila Vysoké Tatry. Vtedy sa začala objavovať na rúbaniskách, najmä pod Gerlachovským štítom. V Tatrách sa vyskytuje prirodzene, má rada slnko, kvitne počas leta a rastie až do výšky 150 centimetrov. Špeciálna je však najmä svojimi blahodarnými liečivými účinkami. Pozitívne ovplyvňuje imunitu a tiež bojuje proti únave. Jej protizápalové účinky pomáhajú pri zápaloch tráviaceho ústrojenstva, dýchacích ciest, ale aj pri problémoch so zväčšenou prostatou. Viaceré odborné štúdie dokonca poukazujú na jej protirakovinový efekt. V neposlednom rade je vhodná pri úzkostiach, nespavosti či psychickom preťažení.



Zázrak pre ženy
Kyprina úzkolistá, známa aj ako vrbovka, je špeciálne prínosná najmä pre ženy. Okrem toho, že výrazne pomáha s kožnými problémami, mastnou pleťou či akné, výrazne prispieva k ženskému zdraviu. Ocenia ju najmä ženy, ktoré trpia ochoreniami močovo-pohlavného systému. Jej jedinečné vlastnosti pomáhajú pri ochoreniach ako je zápal močového mechúra, erózia krčka maternice (drobné poškodenie), vaginálna kandidóza či endometrióza. Viaceré štúdie tiež ukazujú, že jej výťažky môžu byť užitočné pri polycystických vaječníkoch, menorágii (krvácanie počas menštruácie, pri ktorom žena stratí viac ako 80 ml krvi), vaginálnej slabosti, inkontinencii či chronickej cystitíde. Jej výťažky sa však používajú aj ako podporná liečba rakoviny u žien aj u mužov.



Pomocník pri menopauze
Kyprina úzkolistá svojimi účinkami chráni celkové ženské zdravie a vytvára menštruačný komfort. Zároveň má schopnosť regulovať hladiny estrogénu a progesterónu, dvoch kľúčových hormónov, ktoré ovplyvňujú ženský reprodukčný systém. Tento vplyv je zvlášť významný v období menopauzy, kedy hladiny oboch hormónov klesajú. Jej extrakt, napríklad vo forme tinktúry, prispieva k hormonálnej rovnováhe, čo zmierňuje najčastejšie symptómy menopauzy – návaly tepla a nočné potenie. Svojimi účinkami však zabraňuje aj ostatným sprievodným problémom, ktorými sú problémy so spánkom či zmeny nálad.



Ženské zdravie a imunita v jednej fľaštičke
Aj napriek tomu, že byť ženou je úžasné, prináša to aj svoje nevýhody - napríklad bolestivú menštruáciu, gynekologické problémy, či problémy s močovými cestami, ktoré sú vďaka ženskej anatómii omnoho náchylnejšie na vznik infekcií. Akné či väčšie emočné vypätie sú tiež javy známe všetkým ženám, najmä počas PMS. Udržiavať si svoje ženské zdravie či byť odolná voči stresu je špeciálne v dnešnej dobe nevyhnutné a účinky kypriny úzkolistej vám v tom môžu dopomôcť.



Užívať ju môžete napríklad ako výluh z byliny (čaj), no ideálnym pomocníkom môže byť napríklad aj neoglucan® tinktúra AKUT. Špeciálna je najmä obsahom 100 % prírodného, tekutého beta-glukánu, ktorý je extrahovaný z vybraného kmeňa hlivy ustricovej. Prítomná kyprina je vďaka lokálnemu zberu vo vysokých nadmorských výškach vo Vysokých Tatrách plná prirodzených antioxidantov. Jedinečné vlastnosti a prírodné zložky predstavujú ideálnu pomoc pre každú ženu, ktorá si chce udržať optimálne zdravie a vitalitu.

neoglucan® tinktúru AKUT si viete zakúpiť v DM drogériách alebo na e-shope neoglucan.sk.