Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 4. september 2024Meniny má Rozália
< sekcia SEKCIA: Zdravie

NEMÁTE ICH DOMA? Upozorňujú na nebezpečné výrobky

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

ÚVZ SR preto v spolupráci s príslušným regionálnymi úradmi verejného zdravotníctva v Bratislave, Trnave a Zvolene prijíma opatrenia na stiahnutie uvedeného výrobku z trhu v SR.

Bratislava 19. júla (TASR) - Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR varuje pred nebezpečným výrobkom, tentoraz pred nylonovým kuchynským náradím Alpina. Krajina pôvodu výrobkov je Čína. Dôvodom je zvýšený obsah primárnych aromatických amínov, ktoré sú považované za karcinogénne látky. TASR o tom informoval odbor komunikácie ÚVZ SR.

ÚVZ SR preto v spolupráci s príslušným regionálnymi úradmi verejného zdravotníctva v Bratislave, Trnave a Zvolene prijíma opatrenia na stiahnutie uvedeného výrobku z trhu v SR. Hlásený bol do systému rýchleho varovania pre potraviny a krmivá RASFF z Nemecka. Úrad zároveň odporúča spotrebiteľom, aby tieto výrobky nekupovali, už zakúpené výrobky nepoužívali a vrátili ich do miesta predaja.

Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR varuje pred nebezpečným výrobkom, tentoraz pred nylonovým kuchynským náradím Alpina (na snímke).
Foto: TASR - ÚVZ