Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 5. október 2024Meniny má Viera
< sekcia SEKCIA: Zdravie

V Trnavskom kraji vzrástol počet chorých na ARO o sedem percent

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Z celkového počtu ARO bol u 3,2 % ochorení hlásený komplikovaný priebeh - najčastejšie zápalom stredného ucha a prínosových dutín.

Trnava 14. novembra (TASR) - O sedem percent vzrástol v priebehu uplynulého týždňa v Trnavskom kraji podľa zistení Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Trnave počet prípadov akútnych respiračných ochorení (ARO) v porovnaní s predchádzajúcim týždňom. Spolu s ochoreniami na COVID-19 ich bolo zaznamenaných 5058. V prípade chrípke podobných ochorení nastal naopak pokles o 13,6 % pri celkovo evidovanom počte 642. Informoval o tom riaditeľ RÚVZ Tomáš Hauko.

"Na úrovni okresov bola zaevidovaná najvyššia chorobnosť na ARO v okrese Dunajská Streda a vo vekovej skupine detí do päť rokov," konštatoval. Z celkového počtu ARO bol u 3,2 % ochorení hlásený komplikovaný priebeh - najčastejšie zápalom stredného ucha a prínosových dutín. Stupeň intenzity chrípky v Trnavskom kraji je na úrovni sporadického výskytu. Z dôvodu vyššieho počtu ochorení nebolo potrebné uzatvárať školské ani predškolské zariadenia.