Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 6. október 2024Meniny má Natália
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Železničná poliklinika vo Zvolene je stále na predaj

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Michal Svítok

Poliklinika sa nachádza v zastavanom území, v širšom centre mesta Zvolen, na Ulici Jana Jiskru. Areál tvoria tri budovy, poliklinika, rehabilitácia a trafostanica.

Zvolen 25. júna (TASR) – Železničná poliklinika neďaleko Zvolenského zámku vo Zvolene je aj naďalej na predaj. Majetok predávajú Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) formou ponukového konania, ktoré plánujú spustiť v prvej polovici júla tohto roka. TASR to potvrdila hovorkyňa železníc Ria Feik Achbergerová.

Ako ďalej uviedla, predajnú cenu nehnuteľnosti znížia o necelých päť percent. "Doteraz nebola predložená žiadna ponuka," podotkla. Dodala, že po podpise dodatku k nájomnej zmluve medzi spoločnosťami Novapharm, Nemocnica Agel Zvolen a ŽSR bude v podmienkach odpredaja zmena. "V ňom sa predlžuje doba nájmu zdravotníckeho zariadenia na dobu určitú, do 30. júna 2024, s opciou do 31. decembra 2024," zdôraznila.

Poliklinika sa nachádza v zastavanom území, v širšom centre mesta Zvolen, na Ulici Jana Jiskru. Areál tvoria tri budovy, poliklinika, rehabilitácia a trafostanica. "Dominantná je šesťposchodová budova polikliniky s menším dvorom so spevnenou plochou na parkovanie. Celková rozloha areálu predstavuje 1297 štvorcových metrov," konštatovala hovorkyňa.

Poznamenala, že objekt v súčasnosti slúži ako zdravotné stredisko na základe stále platnej nájomnej zmluvy. "Aj po odpredaji týchto nehnuteľností bude pokračovať poskytovanie zdravotníckej starostlivosti v poliklinike," zhrnula s tým, že jednou z podmienok predaja je postúpenie práv a povinností z platnej nájomnej zmluvy na kupujúceho. Spomenula, že tento zvolenský areál je klasifikovaný ako prebytočný majetok Železníc Slovenskej republiky a nesúvisí s ich hlavnou činnosťou.