Na salaši v Bobroveckej doline neďaleko Liptovského Mikuláša pokračuje v nedeľu 17. mája v poradí siedmy ročník putovania po stopách tradičných slovenských zvykov.
Autor TASR
Bobrovec 15. mája (TASR) – Na salaši v Bobroveckej doline neďaleko Liptovského Mikuláša pokračuje v nedeľu 17. mája v poradí siedmy ročník putovania po stopách tradičných slovenských zvykov, jedál a remesiel spojených s ovčiarstvom a salašníctvom pod spoločným názvom Bačova cesta 2015.
Predseda rovnomenného občianskeho združenia Ľudovít Urbanovský zdôraznil, že chcú spropagovať nielen mliečne ovčie produkty, ale aj jahňacie a baranie mäso. „Širokej verejnosti chceme predstaviť ovčiarsku kultúru a architektúru,“ skonštatoval s tým, že súčasťou bude súťaž v plieskaní pastierskym bičom.
„Naše občianske združenie, ktoré je otvorené pre všetkých záujemcov, sme založili s jediným zámerom - zlepšiť odbyt tradičných ovčích produktov. Verím, že bačovské chodníčky opäť zavedú zástupy milovníkov ovčiarskej kultúry na doslova čarovné miesta, kde zblízka uvidia, zažijú a ochutnajú pravú salašnícku atmosféru,“ pozval Urbanovský.
„Väčšina Slovákov si s ovčím syrom, bryndzou a žinčicou spája práve náš región. Množstvo horských pasienkov v kombinácii s veľkými tradíciami ho priam predurčujú na chov oviec. Záujem turistických návštevníkov o ovčiarstvo v poslednom čase výrazne narastá,“ dodala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Liptov Darina Bartková.
Predseda rovnomenného občianskeho združenia Ľudovít Urbanovský zdôraznil, že chcú spropagovať nielen mliečne ovčie produkty, ale aj jahňacie a baranie mäso. „Širokej verejnosti chceme predstaviť ovčiarsku kultúru a architektúru,“ skonštatoval s tým, že súčasťou bude súťaž v plieskaní pastierskym bičom.
„Naše občianske združenie, ktoré je otvorené pre všetkých záujemcov, sme založili s jediným zámerom - zlepšiť odbyt tradičných ovčích produktov. Verím, že bačovské chodníčky opäť zavedú zástupy milovníkov ovčiarskej kultúry na doslova čarovné miesta, kde zblízka uvidia, zažijú a ochutnajú pravú salašnícku atmosféru,“ pozval Urbanovský.
„Väčšina Slovákov si s ovčím syrom, bryndzou a žinčicou spája práve náš región. Množstvo horských pasienkov v kombinácii s veľkými tradíciami ho priam predurčujú na chov oviec. Záujem turistických návštevníkov o ovčiarstvo v poslednom čase výrazne narastá,“ dodala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Liptov Darina Bartková.