Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 8. september 2024Meniny má Miriama
< sekcia Žilinský kraj

Celoštátnu poľovnícku súťaž mládeže vyhralo družstvo z Lučenca

Ilustračné foto. Foto: TASR/Eduard Fašung

Celoštátna súťaž sa uskutočnila v závere júna a SPZ ju pripravil v spolupráci s okresnou organizáciou v Liptovskom Mikuláši a Strednou odbornou školou lesníckou a drevárskou J. D. Matejovie.

Liptovský Hrádok 10. júla (TASR) - Spolu 15 mládežníckych družstiev z celého Slovenska súperilo v 48. ročníku celoštátnej súťaže Krúžkov mladých priateľov prírody a poľovníctva v Liptovskom Hrádku. Pohár prezidenta Slovenského poľovníckeho zväzu (SPZ) si odnieslo družstvo z regionálnej organizácie SPZ Novohrad z Lučenca. TASR o tom informovala Martina Hustinová z odboru poľovníckej informatiky SPZ.

Celoštátna súťaž sa uskutočnila v závere júna a SPZ ju pripravil v spolupráci s okresnou organizáciou v Liptovskom Mikuláši a Strednou odbornou školou lesníckou a drevárskou J. D. Matejovie. "Súťaže sa zúčastnilo 45 detí, ktoré sa v sprievode svojich vedúcich predviedli v dvanástich náročných disciplínach. Medzi úlohami nechýbalo poznávanie rastlín a živočíchov, ich stôp a hlasových prejavov, poľovníckych psov, streľba zo vzduchovky či teoretický test o ochrane prírody a poľovníctve," priblížila Hustinová.

V kategórii družstiev sa za víťaznými Lučenčanmi umiestnilo družstvo z okresnej organizácie SPZ v Šali a tretie miesto získali zástupcovia regionálnej organizácie SPZ Stredné Považie. "V kategórii mladších účastníkov zvíťazila Ella Jamnická, medzi staršími dominoval Adam Hájek so stratou len jedného bodu z celkových 140 možných," dodala Hustinová.