Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 8. september 2024Meniny má Miriama
< sekcia Žilinský kraj

Do nových mestských jaslí v Tvrdošíne od septembra nastúpi 20 detí

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Jasle postavili vedľa materskej školy. Spoločne tvoria jeden komplex pre deti od šiestich mesiacov do veku povinnej školskej dochádzky.

Tvrdošín 2. júla (TASR) - Od septembra budú v Tvrdošíne fungovať prvé mestské jasle. Nastúpi do nich 20 detí. Na výstavbu získalo mesto viac ako polmiliónovú dotáciu z ministerstva investícií. Informovali o tom na webe mesta Tvrdošín.

Jasle postavili vedľa materskej školy. Spoločne tvoria jeden komplex pre deti od šiestich mesiacov do veku povinnej školskej dochádzky. Podľa informácií z mesta budú deti v jasliach fungovať v nadštandardných a moderne vybavených interiérových priestoroch, starostlivosť im poskytnú profesionálne zdravotné sestry a vychovávateľky. Dvakrát denne budú robiť telovýchovné cvičenia, ponúkajú i hranú formu výučby angličtiny v prirodzenom prostredí.

V jasliach chcú organizovať rôzne akcie, napríklad karneval, pohybové aktivity, mikulášske posedenia či vianočné besiedky. "Takisto rôzne animačné programy ako detský svet plný piesní, tanca a radosti," dodali z mesta.

Stavebné náklady na jasle po verejnom obstarávaní v zmysle zmluvy o dielo predstavovali sumu necelých 640.000 eur.