Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 8. september 2024Meniny má Miriama
< sekcia Žilinský kraj

Leto na Budatínskom hrade ponúkne tvorivé dielne, kvízy či workshopy

Na snímke žena ukazuje dievčatám drôtené výrobky počas podujatia Budatínske leto ako súčasť otvorenia letnej sezóny na Budatínskom hrade a v parku v nedeľu 7. júla 2024 v Žiline. Foto: TASR - Daniel Stehlík

V júli budú môcť návštevníci absolvovať workshop s botaničkou, tvorivú drotársku dielňu, hradný kvíz i prehliadku hradu s múzejnou pedagogičkou pre deti.

Žilina 7. júla (TASR) - Leto na Budatínskom hrade ponúkne tvorivé dielne, kvízy či workshopy s odborníkmi. Považské múzeum pripravilo na júl a august program počas pracovného týždňa i víkendov. Sezónu otvorí už v nedeľu. Informovala o tom hovorkyňa múzea Magdaléna Lacková.

"Považské múzeum plánuje počas júla a augusta viacero podujatí, ktorými chce prilákať rôzne vekové kategórie. Počas týždňa sa môžu najmä deti tešiť na najobľúbenejšie programy s múzejnou pedagogičkou a v nedeľu čaká na návštevníkov hradu bonus v podobe tvorivých dielní a workshopov s odbornými zamestnancami múzea," uviedla Lacková.



V júli budú môcť návštevníci absolvovať workshop s botaničkou, tvorivú drotársku dielňu, hradný kvíz i prehliadku hradu s múzejnou pedagogičkou pre deti. V auguste prehliadku a kvíz doplnia ukážka keramiky, geologický workshop a debata s preparátorom.

Letnú sezónu otvorí múzeum už v nedeľu dopoludnia. Program sa nebude odohrávať na hlavnom pódiu, ale priamo v parku pod stromami. Na návštevníkov čaká divadelné predstavenie O múdrej princeznej z Dvora zázrakov alebo koncert žilinskej kapely Vox Supra acoustic. Súčasťou programu budú i aktivity v Múzejnom mestečku, tvorivé dielne, fotokútik, dobové hry, čítanie s Krajskou knižnicou v Žiline či zážitkové prehliadky v hrade, ktoré pripravuje zoskupenie RAZCA.

"Klopadlo, meč, obraz a hodiny - tieto štyri predmety nachádzajúce sa v Budatínskom hrade ukrývajú v sebe zaujímavé príbehy spojené s históriou hradu a žilinského regiónu. Ak ich chcú návštevníci spoznať a zároveň stretnúť žilinského kata, dve uhorské kráľovné či Jozefa Miloslava Hurbana, nech prídu do hradu," dodala scenáristka Katarína Maršalová.