Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 8. september 2024Meniny má Miriama
< sekcia Žilinský kraj

Mestská nadácia Žiliny finančne podporila 113 žiadateľov o pomoc

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Ondrej Podolinský

Počet žiadostí o finančnú či vecnú pomoc medziročne mierne stúpol, v roku 2023 ich zaevidovali spolu 155.

Žilina 26. júla (TASR) - Nadácia Mesta Žilina v roku 2023 prerozdelila vyše 28.000 eur medzi 113 žiadateľov o pomoc. Ako informovala správkyňa nadácie Anna Barčíková, pomoc poskytli ľuďom so zdravotným znevýhodnením, rodinám s malými deťmi a občanom s nízkym príjmom.

Počet žiadostí o finančnú či vecnú pomoc medziročne mierne stúpol, v roku 2023 ich zaevidovali spolu 155. "O schválení žiadostí rozhodovala správna rada nadácie na základe stanovených kritérií. Celkovo sme podporili finančným darom 113 žiadostí v celkovej sume 28.767,62 eura. Finančné prostriedky boli použité na preplatenie zdravotných rehabilitácií a na nákup zdravotníckych, kompenzačných či špeciálnych pomôcok," priblížila Barčíková.

Doplnila, že nadácia v rámci svojej činnosti poskytuje aj potravinovú pomoc pri príležitosti Vianoc a Veľkej noci. "Žiadosti o poskytnutie základných potravín a hygienickej pomoci tvoria dlhodobo značnú časť žiadostí o podporu v ťažkej životnej situácii. Potravinovú pomoc sme zabezpečili dokopy 206 rodinám v celkovej sume takmer 6000 eur," dodala Barčíková.