Výsledky dvojmesačného projektu budú známe ešte pred začiatkom zimnej sezóny.
Autor TASR
Liptovský Mikuláš 24. septembra (TASR) – Neohlásené inšpekcie navštívia už v najbližších dňoch dve desiatky vybraných reštauračných zariadení v liptovskom regióne. Úroveň poskytovaných gastronomických služieb podrobia prísnemu testu a odborná komisia následne udelí najlepším prestížne Liptovské hviezdy kvality.
„Nekompromisná hodnotiaca komisia sa skladá zo štyroch rešpektovaných profesionálov. Výrazne to zvýši kredit udeľovania certifikátov kvality a eliminuje špekulácie o správnosti rozhodovania. Jediným naším cieľom je neustále zvyšovanie úrovne gastronómie v Liptove,“ zdôraznila riaditeľka oblastnej organizácie cestovného ruchu Darina Bartková.
Členom komisie bude renomovaný šéfkuchár Gabriel Kocák. „Hoci sa úroveň našej gastronómie nepochybne zlepšuje, stále máme na čom pracovať. Pôsobil som vo viacerých zahraničných reštauráciách ocenených michelinskými hviezdami a neviem o jedinom zariadení na Slovensku, ktoré spĺňa kritériá na hranici perfekcionizmu,“ skonštatoval.
Výsledky dvojmesačného projektu budú známe ešte pred začiatkom zimnej sezóny. „Zámerne sme si vybrali najlepšie prevádzky. Chceme vyzdvihnúť ich pozitíva a zároveň v spätnej väzbe upozorniť na existujúce slabiny,“ dodala ďalšia členka hodnotiacej komisie Iveta Chovanová, držiteľka titulu Hotelier roka 2013.
„Nekompromisná hodnotiaca komisia sa skladá zo štyroch rešpektovaných profesionálov. Výrazne to zvýši kredit udeľovania certifikátov kvality a eliminuje špekulácie o správnosti rozhodovania. Jediným naším cieľom je neustále zvyšovanie úrovne gastronómie v Liptove,“ zdôraznila riaditeľka oblastnej organizácie cestovného ruchu Darina Bartková.
Členom komisie bude renomovaný šéfkuchár Gabriel Kocák. „Hoci sa úroveň našej gastronómie nepochybne zlepšuje, stále máme na čom pracovať. Pôsobil som vo viacerých zahraničných reštauráciách ocenených michelinskými hviezdami a neviem o jedinom zariadení na Slovensku, ktoré spĺňa kritériá na hranici perfekcionizmu,“ skonštatoval.
Výsledky dvojmesačného projektu budú známe ešte pred začiatkom zimnej sezóny. „Zámerne sme si vybrali najlepšie prevádzky. Chceme vyzdvihnúť ich pozitíva a zároveň v spätnej väzbe upozorniť na existujúce slabiny,“ dodala ďalšia členka hodnotiacej komisie Iveta Chovanová, držiteľka titulu Hotelier roka 2013.