Súčasťou Pikniku v meste budú edukačné workshopy pre najmenších, masáže pre rodičov či ranná joga.
Autor TASR
Žilina 14. júna (TASR) – Prvý ročník gastronomického podujatia Piknik v meste ponúkne v sobotu (16.6.) v Budatínskom parku v Žiline lokálnu gastronómiu, zábavu, edukáciu a program pre rodiny s deťmi.
"Oslovovali sme prevažne prevádzky a producentov zo Žilinského kraja, pretože sme mali od začiatku jasne stanovený koncept," povedala jedna z organizátoriek Andrea Mandáková.
Doplnila, že návštevníci sa môžu tešiť na 35 vystavovateľov. "Ponúknu im napríklad smoothie, raw dezerty, tradičnú bábovku, domáce frgále, pagáče, kráľovské trdelníky, ale aj klasické placky z bezlepkových múk pripravované vychytenými žilinskými šéfkuchármi. Súčasťou podujatia budú okrem iného aj street foodové prevádzky, ktoré sú na Slovensku aktuálne veľkým trendom. Ponúkať budú šťavnaté burgre či bezlepkové hot dogy," uviedla Mandáková.
"Veľmi nám záležalo aj na alternatívnom stravovaní. Preto sme rady, že máme čo ponúknuť vegetariánom, vegánom, ale aj celiatikom. Podujatie bude o témach ako je zdravé stravovanie a ekológia. Naši predajcovia budú používať výlučne ekologický inventár, plánujeme separovať plast, zbierať použitý olej a prípadné zvyšky jedál," dodala druhá z organizátoriek Saša Štullerová.
Súčasťou Pikniku v meste budú edukačné workshopy pre najmenších, masáže pre rodičov či ranná joga. V rámci kultúrneho programu sa predstaví Tomáš Bezdeda a večerným koncertom ho ukončí bluesové duo Erich Boboš Procházka a Marek Wollf. Ambasádorkou a moderátorkou podujatia je Žilinčanka Andrea Šprochová.
"Lokálna gastronómia, zdravý životný štýl a ekológia, to sú tri základné piliere, ktoré plánujeme v rámci podujatia udržať a do budúcnosti rozvíjať" zhodli sa organizátorky.
"Oslovovali sme prevažne prevádzky a producentov zo Žilinského kraja, pretože sme mali od začiatku jasne stanovený koncept," povedala jedna z organizátoriek Andrea Mandáková.
Doplnila, že návštevníci sa môžu tešiť na 35 vystavovateľov. "Ponúknu im napríklad smoothie, raw dezerty, tradičnú bábovku, domáce frgále, pagáče, kráľovské trdelníky, ale aj klasické placky z bezlepkových múk pripravované vychytenými žilinskými šéfkuchármi. Súčasťou podujatia budú okrem iného aj street foodové prevádzky, ktoré sú na Slovensku aktuálne veľkým trendom. Ponúkať budú šťavnaté burgre či bezlepkové hot dogy," uviedla Mandáková.
"Veľmi nám záležalo aj na alternatívnom stravovaní. Preto sme rady, že máme čo ponúknuť vegetariánom, vegánom, ale aj celiatikom. Podujatie bude o témach ako je zdravé stravovanie a ekológia. Naši predajcovia budú používať výlučne ekologický inventár, plánujeme separovať plast, zbierať použitý olej a prípadné zvyšky jedál," dodala druhá z organizátoriek Saša Štullerová.
Súčasťou Pikniku v meste budú edukačné workshopy pre najmenších, masáže pre rodičov či ranná joga. V rámci kultúrneho programu sa predstaví Tomáš Bezdeda a večerným koncertom ho ukončí bluesové duo Erich Boboš Procházka a Marek Wollf. Ambasádorkou a moderátorkou podujatia je Žilinčanka Andrea Šprochová.
"Lokálna gastronómia, zdravý životný štýl a ekológia, to sú tri základné piliere, ktoré plánujeme v rámci podujatia udržať a do budúcnosti rozvíjať" zhodli sa organizátorky.