Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 26. október 2024Meniny má Demeter
< sekcia Žilinský kraj

Turčianske Teplice pokračujú vo výmene starých svietidiel za úsporné

Ilustračná snímka Foto: TASR/Eduard Fašung

Celkovo bude vymenených 63 kusov svietidiel v sume 30.000 eur tak, ako to bolo schválené v rozpočte na rok 2024.

Turčianske Teplice 24. októbra (TASR) - Samospráva Turčianskych Teplíc pokračuje vo výmene starých svietidiel za úsporné LED. Na investíciu vyčlenila v rozpočte mesta 30.000 eur. Informoval o tom primátor Igor Hus.

"Túto jeseň sme v rámci investícií pokračovali s výmenou starých svietidiel za úsporné LED svietidlá. V auguste sme vymenili svietidlá v mestskej časti Diviaky na Matičnej, Prievidzskej a na časti Žarnovickej ulice," spomenul Hus.

V jesenných mesiacoch zrealizuje podľa neho radnica výmenu svietidiel v Dolnej Štubni na ulici Dlžiny, v Turčianskych Tepliciach na ulici SNP popri parku, v Horných Rakovciach za žilinskou bytovkou, kde sa vymieňajú stĺpy a tiež v Turčianskom Michale na Rakšianskej ulici. "Celkovo bude vymenených 63 kusov svietidiel v sume 30.000 eur tak, ako to bolo schválené v rozpočte na rok 2024," zhrnul.

Samospráva pokračuje aj v investíciách do odpadového hospodárstva a dopravy. "Z účelovej dotácie z Environmentálneho fondu vo výške 15.570 eur v Horných Rakovciach urobí mesto prístrešok na komunálny a separovaný odpad, z mestského rozpočtu sme doplatili 2444 eur. Na ulici Červenej armády v Diviakoch v smere na Malý Čepčín sme zase osadili novú presklenú autobusovú zastávku namiesto pôvodnej plechovej zastávky, ktorá už nebola vo vyhovujúcom stave," priblížil Hus.

Mesto podľa neho rovnako opravilo poškodené skejtparkové ihrisko na ulici SNP a na cintoríne v Dolnej Štubni opravilo vodovod a inštalovalo vsakovaciu šachtu.